Een discussie met een rare wending

Mijn vriend en ik wonen nu al drie jaar samen. Dit is natuurlijk niet zonder pieken en dalen. Wij hebben ook onze akkefietjes. Bijvoorbeeld over het niet opruimen van de was. Zulke kleine dingen gebeuren van tijd tot tijd. Ook hebben we bepaalde discussies waar we beide een andere mening over hebben en er dan niet uit komen. Maar onze laatste discussie dat over het huishouden ging kwam op een leuke verassing uit. Zo kwamen we op een of andere manier bij kittens.

Veel werk

We hadden een super lange discussie die nergens over ging. En kwamen uit op kittens, ja ik weet het heel apart. Maar het was een leuke uitkomst. Zo vonden we het beide een leuk idee om een kitten te nemen. Bij het begin is het wel even veel werk. Zo is de verzorging erg belangrijk. Zo heeft een kitten bepaalde voeding nodig en natuurlijk de benodigde vaccinaties.

Op onderzoek uit

Om te weten wat we allemaal nodig hebben als we een kitten in huis nemen gingen we even online checken wat we nodig hadden en hoe je nou eigenlijk voor zo een kitten zorgt. Zo begon ik bij de voeding. Zo moet de voeding van de kitten aangepast worden aan zijn leeftijd. Zo heb je verschillende soorten voeding. Er bestaat droogvoeding, natvoeding en natuurlijk kittenmelk. Ook kon ik gelijk wat voedsel voor de kitten op de site in het winkelmandje gooien. Op die manier heb ik dat tenminste al achter de hand.

Een schoon huis

Naast het voedsel heeft een kitten ook speeltjes nodig. Zo kan de kat lekker spelen. Ook heeft de kat een kattenbak nodig en een kattenbakvulling. Op deze manier kan de kitten daar zijn of haar behoefte doen. Ook handig voor onszelf is een geur- en vlekverwijderaar. Dit vooral wanneer de kitten nog niet zindelijk is. Dan kunnen we het huis nog schoon houden en goed laten ruiken. Ook moet de kitten verzorgd worden in de zin van schoon maken. Zo staat er online hoe ik een kitten moet wassen, ook al houden de meeste katten eigenlijk niet van badderen. Maar wanneer het nodig is weet ik tenminste wel hoe het moet.

Nu de moeilijkste beslissing

Ook moet je een kitten laten ontvlooien en ontwormen. Meestal is dat wel al gedaan voordat je er eentje in huis neemt. Maar in sommige gevallen is dat niet zo. Met al deze informatie wisten we wat we nodig hebben en hoe we zo een kitten moeten verzorgen. De laatste uitdaging is nu het eens zijn over welke kitten we gaan halen, ze zijn allemaal zo schattig.