Wat is bitcoin cash?

 

Bitcoin cash is een cryptocurrency. Het heeft veel gelijkenissen met bitcoin. Dat is ook geen verrassing: bitcoin cash is ontstaan door een splitsing in het Bitcoin netwerk. Hier komen we later op terug.

Hoe werkt bitcoin cash? Met bitcoin cash ontvang en verzend je waarde. De transacties worden vastgelegd op de blockchain. De blockchain is een online decentraal betaalnetwerk. Je kunt dit betaalnetwerk het beste vergelijken met een openbaar transactielogboek.

Alle bitcoin cash transacties die ooit zijn gedaan zijn hierin te vinden. De transacties worden verwerkt in transactieblokken (vergelijkbaar met een logboek) en toegevoegd aan een keten. En die keten noemen wij de blockchain.

Miners en nodes houden dit betaalnetwerk in stand. Vergelijk nodes met boekhouders. Elke node, of boekhouder, houdt een complete kopie van het betaalnetwerk bij. Elke node heeft dus de volledige blockchain op zijn of haar computer opgeslagen. Dit is een van de belangrijkste aspecten van een decentraal netwerk.

Waar kan ik het beste online cryptocurrency kopen?

Online cryptocurrency kopen doen we natuurlijk bij Bitvavo. Bitvavo hecht veel waarde aan de veiligheid van de gebruiker en geeft veel informatie hierover. Zo moet voor ieder nieuw apparaat dat inlogt bij Bitvavo apart toestemming worden gegeven. Er wordt gebruik gemaakt van hot en cold wallets. Hot wallets om snel cryptocurrency te kunnen versturen zonder lange wachttijden.