Trends in de 1ste wereld. Trends die Nederlanders opeens overal om zich heen zien. Denk hierbij aan de trend dat sportscholen opeens enorm in opkomst waren of de enorme groei die Netflix vorig jaar heeft gemaakt in Nederland. Het aantal Nederlanders dat kijkt naar programma’s als Peaky Blinders, Expeditie Robinsson of Game of Thrones. In onze wekelijkse blog over de meest opvallende trends die de gewone Nederlander om zich heen ziet bespreken we deze week escaperooms en vrijgezellenfeesten.

Escaperooms schieten als paddenstoelen uit de grond

Waar nog niet zo lang geleden in onze blog sportscholen zijn besproken is er nog een opvallende trend waarbij een bepaald gebouw opeens veel voor komt in het straatbeeld. Elk dorp of stad heeft tegenwoordig minstens één escaperoom. Het idee van een escaperoom is dat je samen met een groep vrienden, kennissen of familie wordt opgesloten in een kamer. Het doel is om binnen het uur te ontsnappen uit deze kamer door middel van het oplossen van puzzels en raadsels. Wat er gebeurt met de mensen die dit niet binnen een uur lukt is mij een groot raadsel omdat ik altijd binnen het uur ontsnap uit een escaperoom. De escaperooms in Dordrecht, Delft en Bunschoten zijn populair onder fans van escaperooms.

Vrijgezellenfeest wordt groter aangepakt dan de bruiloft zelf

Wanneer je rond de dertig bent en zeker wanneer je christelijk bent opgevoed heb je er bijna elke week wel één, vrijgezellenfeesten. Tegenwoordig worden vrijgezellen feesten bijna groter aangepakt dan de bruiloft zelf. Nog één keer even helemaal uit je plaat gaan voordat je, je vastlegt aan een man of vrouw. Het idee is mooi en de uitvoering vaak nog mooier. Online shirt bedrukken is enorm in opkomst. Je ziet dan ook vaak groepen mannen of vrouwen in populaire vrijgezellenfeest steden als Gent, Rotterdam en Amsterdam in een zelfde shirt door het nachtleven schommelen of op een bierfiets over de straten fietsen. Er zijn online bedrijven die zich volledig hebben gespecialiseerd in het bedrukken en ontwerpen van shirt voor vrijgezellen feesten. Kom maar met een leuk idee of doe inspiratie op via deze site. Niks is te gek!