Benodigdheden voor honden

Ik heb er lang over nagedacht en heb eindelijk besloten om een hond te kopen! Het is iets wat al lang in mijn achterhoofd zat, maar waar ik eigenlijk nooit echt tijd voor had. Nu heb ik dat gelukkig wel en ik wil er nog steeds graag eentje. Ik heb in het verleden geen hond gehad en wist dus niet precies wat zij nodig hadden. Daarom ben ik even gaan snuffelen op het internet, zodat ik zeker weet dat mijn hond alles heeft wat zij nodig heeft.

Immateriële spullen

Honden zijn erg intelligente beesten die veel aandacht nodig hebben, veel meer dan katten. Katten kunnen gemakkelijk voor een paar uur thuisgelaten worden, maar dat is te veel tijd om weg te zijn van een hond. Een hond aandacht geven is erg belangrijk. Hierdoor leren zij regels en welk gedrag wel en niet gewenst, maar leert het zelf ook zijn wensen te uiten. Een hond kan bijvoorbeeld om aandacht vragen als het naar buiten wilt of honger heeft. Deze aandacht moet natuurlijk te geven zijn door het baasje. Het vergt zeker wat geduld.

Hiernaast hebben honden zorg en uitdaging nodig. Zorg kan bijvoorbeeld de aandacht zijn, maar ook het voeden en badderen van een hond hoort bij verzorging. Uitdaging is nodig, omdat een  hond zich anders zal vervelen. Spelletjes spelen is al een goede uitdaging.

Materiële spullen

In termen van materiële spullen hebben honden eigenlijk niet al te veel nodig, maar is het goed voor het gemak en het comfort. Essentieel zijn de eerste spullen waar veel mensen aan zullen denken: een waterbak, voerbak (met voer passend bij de soort hond) en een halsband of riem. Zo kan de hond zelf eten en drinken en de riem zal het uitlaten een stuk makkelijker maken.

Verder vinden veel honden het erg fijn om een eigen plekje te hebben. Dit komt vaak in de vorm van een slaapplek. Een hondenmand of een bench is hier perfect voor. Een bench is een soort hok. Als de hond vroeg al getraind wordt om hierin te gaan liggen, vinden zij dit helemaal niet erg. Let er wel op dat er een kussentje of kleedje in ligt, anders zal het niet erg comfortabel liggen.

Speelgoed is belangrijk voor een hond. Veel honden vinden ballen leuk, maar er bestaan veel verschillende soorten speelgoed, zoals knuffels of touwbotten. Het is altijd goed om een paar verschillende dingen uit te proberen en te zien welke het beste bij jouw hond past. Puppy’s zullen nog tanden groeien en vinden het om dat soort momenten fijn om speciaal speelgoed te hebben. Op deze manier zullen zij hun pijnlijke tanden in het speelgoed zetten en niet in het kussen van de bank.

Als laatste is een kam of borstel bijna altijd nodig. Er zijn verschillende soorten voor verschillende soorten honden en niet iedereen zal het misschien even veel nodig hebben. Toch vinden de meeste mensen het niet zo fijn om een huis te hebben, compleet bedolven onder hondenhaar!