gall-en-gall-kadokaart-logoJe zit goed met de cadeaubon

Ik zal vast heel verwend overkomen als ik dit nu zo zeg, maar ik weet nooit zo goed wat ik nou voor mijn verjaardag moet vragen aan mensen. First world problems, ja duidelijk. Maar los daarvan is het wel echt iets wat me even bezig houdt. Als ik zo even omreken krijg ik aan cadeaus van vrienden en familie een waarde van ongeveer driehonderd a vierhonderd euro binnen. Dat is een hoop geld voor mij, zeker als ik er zo ineens bij stil sta in plaats van dat ik het allemaal maar ontvang. Het stomme is echter wel dat ik het niet meer zie als vierhonderd euro als ik het allemaal gekregen heb. Je moet goed begrijpen dat iedereen los van elkaar cadeaus gaat geven en dat zijn lang niet allemaal dingen die ik misschien uit mezelf zou hebben gekozen. Het leek mij dus een goed voornemen het dit jaar eens anders aan te pakken. Ik besloot iedereen gewoon een cadeaubon te vragen. Mensen vinden het namelijk helemaal niet leuk om gewoon geld in een enveloppe te geven, en dat kan ik me nog wel voorstellen ook, dat vind ik zelf ook altijd een beetje ongeïnteresseerd en niet zo leuk staan. Het is lang niet zo leuk om bijvoorbeeld twintig of vijftig euro in een enveloppe te stoppen als wanneer je dat doet met een cadeaubon. Dan heeft het namelijk nog een doel, kan de ontvanger er niet gewoon boodschappen mee doen ofzo. Toch denk ik dat het voornamelijk voor de gever uitmaakt in deze kwestie, het voelt prettiger iets te kopen dat leuk ingepakt voor je wordt en nog een beetje voelt alsof je een, al dan niet concreet, cadeau geeft. De cadeaubon was het dus voor mij dit jaar en ik heb eindelijk gevoel goed te zitten met de cadeaus dit jaar!