Mijn eigen ervaringen met en informatie over de dashcam

Mijn eigen ervaringen met en informatie over de dashcam

Mocht je geïnteresseerd zijn in informatie over de dashcam, dan zou ik zeker dit blog blijven lezen, wellicht staat er iets interessants voor jou in. Algemene informatie over de dashcam kun je overal vinden, ik zal je daarentegen iets vertellen over mijn eigen ervaringen met de dashcam, wie weet wat je daaraan hebt. Het idee om een dashcam te bestellen kwam bij voor het eerst op toen ik er een vriend uitgebreid over hoorde vertellen. Uit ervaringen van anderen doe je toch altijd kennis op en toen hij op zijn beurt vertelde over hoeveel hij eraan had gehad, luisterde ik aandachtig. Hij had een tijdje daarvoor een ongeluk gehad waarvan het bewijs tegen hem sprak maar hij zeker wist dat hij niets fout had gedaan. Er waren echter geen getuigen aanwezig op de plaats en tijd van de botsing en ook camera’s op straat waren er daar niet. Daarom was hij maar wat blij dat hij een poosje daarvoor een dashcam had aangeschaft, want die mocht z’n werking nu bewijzen. Toen mijn vriend mij sprak had hij net bericht van de verzekering gekregen, dat de door hem geleden schade volledig vergoed zou worden door die verzekeraar. Hij was dus in zijn recht gesteld en dat was maar goed ook – alles te danken aan die dashcam! Mijn eigen ervaring is minimaler van aard, maar heeft mij toch ook wat opgeleverd. Ik had mijn auto geparkeerd en de sensor registreerde dat er beweging in de buurt kwam en de camera sloeg aan: op tijd om beelden te maken van onder meer het kenteken van de auto die een deuk in de mijne sloeg – en niet het fatsoen had een briefje achter te laten. Toen ik die deuk zag en later de camerabeelden onder ogen kreeg, was ik maar wat blij dat ik de dashcam ook heb!