Tips om de kinderen bezig te houden in de vakantie

Nu de zomervakantie is begonnen, kunnen kinderen hun geluk niet op. Ze mogen weken lang spelen en leuke dingen doen, zonder dat ze zich zorgen hoeven te maken over schoolopdrachten en toetsen. Een welverdiende vakantie zullen we maar zeggen, waarin het ook belangrijk is om op te laden voordat het nieuwe schooljaar weer begint. Hoewel dit voor de kinderen een heerlijke tijd is, kan het voor de ouders soms lastig zijn als zij nog fulltime werken. Want hoe houd je je kinderen bezig in de tussentijd? Wij vertellen het je graag!

Knutselen

Ongeacht de leeftijd, kun je kinderen altijd bezig houden met knutselen. Haal een knutselpakket in huis en laat je kids zichzelf helemaal uitleven. Zo is het leuk om verschillende soorten en kleuren papier te halen, die ze kunnen bekladden met stiften en glittersprays. Of koop bijvoorbeeld verf en klei. Als de kinderen hiervoor te oud zijn, is het bijvoorbeeld ook leuk om hen zelf kleding te laten knutselen of laat een t-shirt bedrukken!

Dagje weg

Heel de vakantie thuis zitten is ook niet echt leuk en daarom is het ideaal voor de afwisseling om er een dagje op uit te gaan. Dit is natuurlijk afhankelijk van het werkrooster en of je een dag vrij bent doordeweeks of in het weekend. Als je zelf volop aan het werk bent kun je ook aan opa of oma vragen of de kids een dagje met hen weg mogen. Zo kun jij je focussen op werk en hebben de kinderen de dag van hun leven.

Dagelijkse klusjes

Als de kinderen zich beginnen te vervelen en ze hun speelgoed inmiddels wel gezien hebben, kun je ze ook betrekken bij de dagelijkse klusjes. Zo kun je samen gezellig afwassen, de was opruimen of bloemetjes planten in de tuin. Hiernaast leren ze gelijk hoe het huishouden werkt!